A következő élő közvetítés része Felesége kéri Trumptól, ismerje el a vereségét, Biden a Balatonon járt nászúton

Megjött végre az amerikai választás dél-amerikai kritikája

Ettől azok lesznek igazán boldogok, akik napok óta azon nevetnek, hogy ha ilyen színvonalon rendeznének választásokat Dél-Amerikában, az Egyesült Államok már rég választási megfigyelőket küldött volna a térségbe és közleményben aggódna a demokrácia állapotáért.

Bolívia, Brazília, Chile, Kolumbia, a Dominikai Köztársaság és Panama nemzetközi választási megfigyelői úgy látják, hogy az amerikai választási kampány kompetitív és agresszív volt, az egyik kampánycsapat pedig különösen, hiszen többször agresszív támadásokat indítottak ellenfelükkel szemben, és kétségbe vonták a választási rendszer integritását. Vajon kire gondolhatnak?

Ezek a támadások még jobban megosztják az egyébként is polarizált választópolgárokat és választási folyamatot

– állítja a jelentés, amelyet hivatalosan az Organization of American States, egy washingtoni központú szervezet adott ki. Ők egyébként gyakran adnak ki hasonló elemzéseket Latin-Amerika országainak kaotikus választásairól.

A jelentés azt is kiemelte, hogy a Trump-párti tüntetők, akik le akarták állítani a szavazatszámlálást, egyértelmű példái a választási hivatalnokok megfélemlítésének.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik