A következő élő közvetítés része Felesége kéri Trumptól, ismerje el a vereségét, Biden a Balatonon járt nászúton

Trump: El akarják csalni a választást

Donald Trump sajtótájékoztatót tartott a Fehér Házban helyi idő szerint csütörtök este, az amerikai elnök pedig mindenféle bizonyítékok említése nélkül arról beszélt, hogy szabálytalanságok sora történt az országban.

Trump kijelentette, hogy ha a „jogszerű” szavazatokat számolják, akkor ő nyerte a választást. Korábban egyébként már többször jelezte twitteres kirohanásaiban, hogy szerinte le kellene állítani a szavazatszámlálást, és hogy nem fogják megszámolni a szavazás napja után beérkezett levélszavazatokat.

Az amerikai elnök úgy fogalmazott, hogy ha a „jogszerűtlenül” leadott szavazatokat figyelembe veszik és beleszámolják a „későn érkezett szavazatokat is”, akkor ez azt jelenti, hogy a választást próbálják elcsalni, amire megint csak semmiféle bizonyíték nincs, arról nem is beszélve, hogy mindezt természetesen csak azért hangoztatta, mert több államban is csökkent az előnye a levélszavazatok következtében.

A megalapozatlan állítások sora ezzel egyébként nem ért véget, Trump azt is mondta, hogy a választást megelőzően a „média közvélemény-kutatásai” beavatkoztak a választásba.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik