Nagyvilág koronavírus

Ausztriában két héten belül megtelhetnek az intenzív osztályok

Az osztrák egészségügyi miniszter pénteken arra figyelmeztetett, két héten belül az összes rendelkezésre álló intenzív osztályos ágy megtelhet, mert a koronavírus-járvány második hulláma sokkal erősebb és sokkal komolyabb, mint az első volt.

Az elmúlt 24 órában 6464 fertőzöttet azonosítottak Ausztriában, ami közel ezerrel alacsonyabb, mint az előző napi 7416 új eset, ugyanakkor Rudolf Anschober szerint a számok még így is riasztóak.

A második hullám jóval erősebb, jóval komolyabb, jóval dinamikusabb

– mondta sajtótájékoztatóján.

Csütörtökön 41 beteg veszítette életét, az intenzív osztályon fekvő koronavírus-fertőzöttek száma pedig 421-re emelkedett.

Ausztriában kedden lépett életben az éjszakai kijárási tilalom, a kávézók, a bárok és éttermek pedig csak elvitelre szolgálhatnak ki. Az élelmiszerboltok, gyárak, óvodák és általános iskolák továbbra is nyitva tartanak, de a középiskolák és az egyetemek távoktatásra álltak át.

Herwig Ostermann, az osztrák egészségügyi kutatóintézet vezetője arról beszélt, számításaik szerint a jelenlegi korlátozások mellett november 18-ra a rendelkezésre álló 800 intenzív osztályos ágyból 750-en betegeket fognak kezelni.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik