Nagyvilág

Osztrák lap: Szlovákiában vette a fegyverét az egyik bécsi merénylő

Szlovákiából származhat az a fegyver és a lőszer, melyet a hétfői bécsi terrortámadás elkövetője használt – írja az MTI a heute.at osztrák hírportál alapján. Roman Mikulec szlovák belügyminiszter kedden ezt az értesülést megerősítette.

Olyan információm van, miszerint nálunk járhatott a támadó, illetve a tettesek egyike, és lőszervásárlás iránt érdeklődött. Ezt az értesülést jelenleg a biztonsági szolgálatokkal ellenőrizzük

– mondta a belügyminiszter a televíziónak. Az osztrák hírportál úgy tudja: a bécsi merénylet elkövetője júliusban járt Szlovákiában, ahol közvetítők segítségével AK-47 típusú (kalasnyikov) automata puskát és lőszert vásárolt.

A szlovák rendőrség azonnal a terrortámadás után ellenőrizni kezdte az osztrák-szlovák határon lévő különféle határátkelőket.

Az intézkedések célja megvédeni Szlovákia állampolgárait

– jelentette ki Mikulec.

Tekintettel arra, hogy a terrortámadást a bécsi zsinagógánál hajtották végre, Szlovákiában megerősítették a zsinagógák és a zsidó emlékhelyek ellenőrzését. Roman Mikulec azt mondta, hogy az intézkedéseket a szlovákiai zsidó egyházközségekkel együttműködve hozták meg.

kiemelt kép: ROLAND SCHLAGER / APA / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik