Nagyvilág koronavírus

Vége a Brexit Pártnak, mostantól a koronavírus miatti lezárások ellen harcolnak

Átalakítja az Egyesült Királyság európai uniós kilépését támogató Brexit Pártot Nigel Farage.  A pártelnök ezután a koronavírus feltartóztatása érdekében elrendelt korlátozások ellen harcol a Reform UK-re átkeresztelt párttal.

A legradikálisabb brit EU-ellenes erőnek számító Brexit Pártot a tavalyi év elején alapította Nigel Farage, akinek nagy szerepe volt abban, hogy a szigetország lakosságának szűk többsége a közösség elhagyására szavazott a 2016-os népszavazáson.

A Reform UK nevű párt a kormány által elrendelt lezárások helyett a legsérülékenyebb csoportok védelmére fókuszálna, a társadalom többi részében a nyájimmunitás mielőbbi kialakulását tartaná kívánatosnak

– közölte Farage.

Boris Johnson brit miniszterelnök szombaton bejelentette, hogy jövő csütörtöktől négy hétre újból csaknem teljes – noha a tavaszinál több szempontból lényegesen enyhébb szigorúságú – zárlat lép életbe Angliában a koronavírus terjedésének megfékezése végett.

Az Egyesült Királyságban regisztrálták a járványban az ötödik legmagasabb halálozási adatot a világon az Egyesült Államok, Brazília, India és Mexikó után.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Peter Powell

Ajánlott videó

Olvasói sztorik