Nagyvilág koronavírus

Kétszáz magyar egészségügyi dolgozó megy Szlovákiába tesztelni

Hazánk 200 egészségügyi dolgozóval segíti a hétvégi szlovákiai országos tesztelést Ivan Korčok szlovák kül- és EU-ügyekért felelős miniszter Twitter-posztja szerint – szúrta ki a 444. A miniszter azt írta: noha csak 50 embert kértek, 200 embert küld Magyarország, amit megköszönt Szijjártó Péternek. A bejegyzés szerint Komáromban, Léván, Nyitrán és Tőketerebesen segédkeznek majd a magyarok.

Ebben a korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy levelet küldött Jaroslav Polacek kassai főpolgármester a miskolci városházának, melyben azt kérte, hogy továbbítsák felkérését a város egészségügyi dolgozóinak, miszerint önkéntes tesztelőket keresnek, hogy Szlovákiában segítség a lakosság tömeges tesztelését. A levelet megkapta minden miskolci háziorvos, házi gyermekorvos, egészségügyi szakdolgozó, mentőorvos, valamint mentőápoló.

A szlovák miniszter posztjából nem derül ki, honnan érkeznek a magyar önkéntesek, de a 444 értesülései szerint több hazai egészségügyi intézményben és felsőoktatási intézményben toboroznak önkénteseket.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: AFP/Joe Klamar

Ajánlott videó

Olvasói sztorik