Nagyvilág koronavírus

Hekkertámadás érte Donald Trump honlapját

Hivatalosan csak elcsúfították kampánya hivatalos oldalát, a kiberbűnözők szerint viszont csúf dolgokra derülhet fény.

Az amerikai elnök újraválasztási kampánytörzse tudatta, a hekkerek nem fértek hozzá érdemleges, bizalmas információkhoz, ezeket nem ott tárolják, de Donald Trump kampányának hivatalos honlapját elcsúfították.

Az állami hírügynökség idézi a Politico című lapot, amely szerint a kiberbűnözők azt állították, hozzájutottak bizalmas információkhoz, amelyek bizonyítják, hogy az elnök

„érintett a koronavírus-járvány eredetében”, illetve  együttműködik az idei „választásokat manipuláló külföldi szereplőkkel”.A hekkerek kriptovalutát kértek két különböző virtuális címre: az egyikre azoktól, akik az állítólagos információkhoz hozzá akarnak férni, a másikra azoktól, akik meg akarják gátolni az információk nyilvánosságra hozatalát.

Tim Murtaugh, Trump kampányának kommunikációs igazgatója a Twitteren megerősítette, a honlapon nem voltak érzékeny adatok.

Egyelőre nem kerültek nyilvánosságra információk arról, hogy kik irányíthatták a számítógépes támadást, de elemzők szerint az, hogy kriptovalutát kértek, arra utal, hogy a hekkerek mögött valószínűleg nem valamelyik külföldi állam áll. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nem kívánta kommentálni a történteket. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Kiemelt kép: Donald Trump beszédet mond kampányrendezvényén a Michigan állambeli Lansingban október 27-én. MTI/AP/Evan Vucci

Ajánlott videó

Olvasói sztorik