Nagyvilág

Harci kakas ölte meg a rendőrfőnököt egy rajtaütés során, a Fülöp-szigeteken

Tragikus balesetben veszítette életét egy rendőrhadnagy hétfőn, a Fülöp-szigetek Northern Samar nevű tartományában. A férfi elvérzett, miután egy rajtaütés során megsebesítette egy harci kakas.

A kakasviadal népszerű, véres szórakozás a Fülöp-szigeteken. Nem ritka, hogy komoly pénzösszegek cserélnek gazdát a madarak élet-halál harcára kötött fogadásokon. Bár a kakasviadalok legálisak az országban, a koronavírus-járvány miatt, ideiglenesen ezeket is betiltották – írja az AFP francia hírügynökségre hivatkozva egy indiai hírlap.

Northern Samar tartományi rendőrsége hétfőn egy olyan helyszínen ütött rajta, ahol a járvány miatt hozott korlátozó intézkedések ellenére is rendeztek kakasviadalokat. Christian Bolok hadnagy megfogott egy kakast, melynek a sarkantyújára még rá voltak erősítve a viadalokon használt fémpengék. Az egyik penge szerencsétlen módon átvágta Bolok bal combjának artériáját. A rendőr a helyszínen elvérzett.

Arnel Apud ezredes, tartományi rendőrfőnök szerint a tragédiát hihetetlen balszerencse okozta. Azt mondta, amikor jelentették neki az esetet, el sem akarta hinni, hiszen a 25 éve tartó pályafutása során egyszer sem veszített embert egy harci kakas sarkantyúja miatt.

Tiltott kakasviadal szervezése miatt három ember vettek őrizetbe San Jose városában, ahol haláláig Christian Bolok volt a rendőrfőnök.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fotó: danm / Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik