Nagyvilág

Brit kommandósok rohantak le egy tankert a La Manche csatornában

Hét embert őrizetbe vettek vasárnap a La Manche csatornában található Wight-sziget mellett egy tankeren kialakult incidens nyomán a brit különleges alakulatok.

A fegyveres erők ellenőrzésük alá vonták egy hajót és hét személyt őrizetbe vettek

– írta a brit védelmi minisztérium vasárnap esti közleményében. Értesülések szerint a tanker legénységének nem esett bántódása.

Arról tájékoztattak minket, hogy több potyautas volt a fedélzeten, akik verbálisan megfenyegették a legénységet

– közölte korábban a hampshire-i rendőrség szóvivője a Sky News brit hírtelevíziónak nyilatkozva. Információi szerint az akciónak nem voltak sérültkai..

Sandown városától délre több órás nagyszabású rendőrségi művelet folyt a Nave Andromeda tanker fedélzetén. A hajó körül több mérföldre lezárták a térséget. A műveletben a parti őrség helikopterei is részt vettek.

A tengeri hajóforgalmat figyelő MarineTraffic.com internetes portál szerint a tanker több órán át cikk-cakkban haladt a Wight-sziget partjai előtt.

A helyi sajtó először arról jelentett, hogy a tankert esetleg eltéríthették. Később a hajó tulajdonosainak jogi képviselői ezt cáfolták a BBC szerint. A libériai zászló alatt hajózó 228 méter hosszú, 42 ezer tonnás tanker október elején futott ki Nigériából és vasárnap reggel kellett volna megérkeznie Southampton kikötőjébe. A potyautasokkal kialakult vita azonban látszólag megakadályozta ezt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik