Nagyvilág

Véletlenül fedésbe lévő rendőrt vertek rohamrendőrök egy indonéz tüntetésen – videó

A demonstrálók között elvegyült rendőrt gumibottal ütötték, majd társa a rohamrendőröket.

Egymást verték rendőrök egy tüntetésen az indonéziai Jambi városában, ahol az emberek egy új gazdaságélénkitő törvény ellen tiltakoztak – jelentette a Jakarta Post. Az indonéz lap cikke szerint a több helyen is tartott demonstrációk alatt rendszeres a tüntetők elleni rendőri erőszak.

Az esetről videói is készült, ami a cikk szerint nagy sikert aratott a közösségi oldalakon. A felvételen látni, ahogy civilruhás rendőrök elvisznek egy tüntetőt, majd egy rohamrendőr érkezik, aki gumibottal ütni kezd egy hátizsákot viselő férfit.

Ekkor egy szürke kapucnis pulcsit viselő férfi, egy fedett rendőr támad a rohamrendőrre, azt üvöltve, hogy “ne üsd, ő egy rendőr”, majd a két rendőr összeverekedett. Ami azzal ért véget, hogy a civilruhás rendőr hasba rúgta a rohamrendőrt, aki a földön terült el.

A helyi rendőrség szóvivője a Postnak nyilatkozva megerősítette, hogy a felvétel valódi, és közölte, hogy még vizsgálják az esetet. A rendőrség közlése szerint húsz embert tartóztattak le a tüntetésen, ami a lap cikke szerint azután fordult káoszba, hogy a rendőrök vízágyúkkal és könnygáz bevetésével elkezdték oszlatni a főleg egyetemistákból álló tömeget.

Indonéziában októbere eleje óta tartanak a tüntetések az aktivisták és szakértők szerint alkotmányellenes módon bevezetett törvény ellen, ami kritikusai szerint a munkások jogait csorbítva és a természetvédelmet gyengítve segíti a nagyvállalatokat.

A kiemelt képen tüntetők demonstrálnak egy új törvény ellen Dzsakarta városában, 2020 október 22-én. Fotó: AFP / BAY ISMOYO 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik