Nagyvilág

Holttestek voltak a Szerbiából Paraguayba küldött konténerben

A hatóságok szerint a potyautasok rosszul mérték fel a távolságot.

A paraguayi hatóságok közölték, hogy egy Szerbiából érkező konténerben hét, bomlásnak indult holttestet találtak, közölte a Reuters alapján a Szabad Magyar Szó. Az első hírek öt elhunytról szóltak, de a hatóságok közben két további holttestet is találtak.

A konténer három hónapja indult el Szerbiából, és Argentínán át a hét elején érkezett meg a paraguayi főváros, Asunción kikötőjébe. Marcelo Saldívar ügyész közölte, az elhunytak feltehetően potyautasok voltak, akik feltörték a konténert, hogy abban utazzanak.

Nyilvánvalóan rosszul mérték fel a távolságot és ezért nem élték túl az utazást

– mondta az ügyész. Hozzátette, két elhunytnál voltak iratok, ők marokkói állampolgárok voltak. Elmondása szerint a konténerben, ahol a holttestek voltak, 72 órára elegendő ételt, vizet és süteményt találtak, továbbá poggyászt, és egy szellőzőnyílást.

A feltételezések szerint a potyautasok már Szerbiába is azért mentek, hogy elutazzanak egy közelebbi célországba. Az ügyész közölte, az elhunytaknak már csak a csontjai és a hajuk maradt meg, a paraguayi hatóságok felveszik a kapcsolatot szerbiai kollégáikkal, hogy azonosítani tudják az elhunytakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik