Nagyvilág koronavírus

Egy nap alatt 83 ezer új fertőzött az Egyesült Államokban

A héten már több mint 441 ezer, július óta a legtöbb, koronavírusos fertőzöttet diagnosztizáltak.

Az Egyesült Államokban pénteken, egyetlen nap alatt, 83 ezer új fertőzöttet regisztráltak a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint. A járvány által leginkább sújtott térség változatlanul az amerikai középnyugat.

Ohióban harmadik napja folyamatosan magas az új fertőzöttek száma, miként Pennsylvaniában, Wisconsinban és Illinois államban is. Ohio, Pennsylvania és Wisconsin az úgynevezett ingadozó vagy csatatér-államok közé tartozik, nem egyértelmű, hogy az emberek a demokratákra vagy a republikánusokra voksolnak, ezért kulcsfontosságúak az elnökválasztás eredményei szempontjából, emlékeztet az MTI.

Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje ezekben a tagállamokban bővítette a vele rokonszenvezők arányát.

Az Egyesült Államokban a héten több mint 441 ezer, július óta a legtöbb, koronavírusos fertőzöttet diagnosztizáltak.

A járvány erősödését Joe Biden az elnök ellen is felhasználta, azt állítva, hogy Donald Trump képtelen kezelni a járványt.

A csütörtöki elnökjelölti vitán a demokrata párti politikus a járvány szempontjából sötét telet jósolt, majd pénteken Delaware-ben mondott kampánybeszédében azt mondta, Trump alábecsüli a szájmaszk és a társadalmi távolságtartás fontosságát.

Hányan fognak még szenvedni, mert a szeretteik az elnökre hallgattak?

– tette fel a kérdést, majd kijelentette:

Donald Trump minél tovább marad elnök, annál hanyagabb lesz.

Donald Trump változatlanul optimista képet próbál festeni a járványról. Pénteken a közép-floridai Ocalában kampányolva azt mondta, Biden „lényegében megpróbálja megfélemlíteni az embereket”. Az elnök hangsúlyozta, hogy „nem lesz sötét a telünk, a (járvány) vége felé közeledünk, és az alagút végén ott a fény”.

Kiemelt képünk illusztráció: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik