Nagyvilág

A rendőröket hívta a drogfutár, miután elhagyta 14 millió forintnyi kokainnal teli táskáját

A fiatal ír férfi pánikba esett, amikor észrevette, nincs nála a szállítmány.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek Írországban egy húszéves kokainfutárt, aki azért bukott le, mert felhívta a rendőrséget, miután elhagyta a drogszállítmányát – jelentette a helyi sajtó.

Nagyon szokatlan eset

– jellemezte az ügyet a büntetésről döntő bíró.

A beszámoló szerint Darren Barnwell még két évvel ezelőtt vitte Cork városába a negyvenezer eurót, azaz nagyjából 14 millió forintot érő kokaint Dublin városából, ahonnan vonattal érkezett. Megérkezése után azonban egyszercsak azt vette észre, hogy nincsen nála a drogot tartalmazó papírzatyor.

Barnwell ekkor pánikba esett. Azt hitte, hogy a vonaton hagyta, és meg akarta ott keresni, de a vasútállomás biztonsági személyzete nem engedte vissza, hogy kutasson utána. Összeszólalkozott velük, majd a rendőrséget hívta, hogy bejelentse az elveszett csomagot.

A fiatalembernek csak ezután jutott eszébe, hogy megérkezése után bement egy, a vasútállomáshoz közel eső boltba, ahol a személyzet megtalálta a csomagot, amit át is adtak neki, amikor visszatért. A dolgozók nem néztek bele, és nem tudták, hogy mit tartalmaz.

Azonban, amikor kijött a boltból, a pánikba esett fiatalembert rendőrök állították meg, akik már belenéztek, és nagy mennyiségű kokaint találtak benne, aminek értékét később 40 ezer euróra becsülték. Barnwell még aznap bűnösnek vallotta magát terjesztésre szánt kokain birtoklásának vádjában.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik