Nagyvilág koronavírus

Porosenko: a dilettáns hatalom veszélyesebb a vírusnál

A koronavírus miatt egyetlen nap alatt több mint százan haltak meg Ukrajnában.

Ukrajnában 309 107-ra emelkedett a koronavírus-járvány kezdete óta észlelt betegszám, miután az elmúlt 24 órában 5469 páciens tesztje lett pozitív, közölte az egészségügyi tárca adatai alapján a Kárpáthír.com.

Egyetlen nap alatt 103-an haltak meg a vírus okozta szövődmények miatt, így az áldozatok száma 5786-ra nőtt.

Eddig 129 533-an gyógyultak meg, viszont már 173 788 aktív koronavírus-fertőzöttet kezelnek. Kárpátaljáról a 131 új fertőzöttet jelentettek. Eddig összesen 338-an haltak meg, öten az elmúlt nap.

A portál közölte azt is, hogy Petro Porosenko volt államfő egy lembergi tömegdemonstráción arról beszélt, Ukrajna azért került be a világ tíz legfertőzöttebb országa közé, mert Volodimir Zelenszkij elnök és dilettáns csapata képtelen felvenni a harcot a koronavírus ellen.

Azt ígérte, pártja és alapítványa a helyhatósági választások után segít a vírus ellen harcolóknak, de azt a hatóságnak kell kideríteni, mire herdálták el a koronavírus elleni harcra szánt milliárdokat.

Koronavírus - Még több hír a témában

A fertőzésen már átesett politikus azt mondta, a kórházban az emberek naponta keményen fizetnek a gyógykezelésükért, mert szétlopkodták az erre félretett állami 66 milliárd hrivnyát. A volt elnök szerint a tolvajokat életfogytiglan rácsok mögé kellene zárni. Hozzátette, az állampolgárok biztonságát garantálni képtelen jelenlegi hatalom jelenti a legnagyobb veszélyt az ukránokra.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Sztepan Franko

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik