Nagyvilág koronavírus

A szlovák vírustagadóknak üzent az elhunyt körzeti orvos felesége

A 48 éves férfi korábban sosem volt beteg, a koronavírus mégis legyőzte. Szlovákiában 98-ra nőtt az áldozatok száma.

Lokca község körzeti orvosa hétfőn halt meg. A 48 éves férfit a rózsahegyi katonai kórházban kezelték, állapota olyan súlyos volt, hogy mesterséges lélegeztetésre szorult. A Paraméter szerint özvegye férje halála után döntött úgy, hogy üzen közösségi oldalán azoknak, akik azt hiszik, őket nem érinti a koronavírus-járvány.

A feleség szerint férje, az elmúlt 14 évben, amióta őt elvette, sosem volt beteg, most mégis elhagyta őt és tízéves gyermeküket, ami elképzelhetetlen fájdalmat okoz nekik.

Minden hitetlenkedőnek üzenem, igen, a Covid okozta a halálát. A vizsgálatok kimutatták, a tüdeje összeomlott. Közben teljesen egészséges volt. Szóval mindenki, aki azt írja, hogy őket ez nem érinti, csupán idő kérdése, hogy mikor jut el hozzájuk.

A körzeti orvos halálhíréről Igor Matovič kormányfő is beszámolt a közösségi oldalán. Azt írta, nem akarja, hogy orvosok, nővérek haljanak meg azért, mert egyeseknek nem számít más emberek joga az egészséghez, az élethez való joga.

A Paraméter szerint hétfőn egyébként újabb hat esetben igazolódott be, hogy koronavírus-fertőzés okozta egy ember halálát, így 98-ra nőtt a koronavírus halálos áldozatainak száma.

Szlovákiában 5946 tesztet elemeztek ki, 705 lett pozitív, így az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma 31 400-ra nőtt. 468 pácienst nyilvánítottak gyógyultnak, így számuk  8004-re emelkedett.

Jelenleg 724 embert kezelnek a kórházakban, 22-en vannak intenzív osztályon, 51-en mesterséges lélegeztetésre szorulnak. A járvány kezdete óta 627 978 tesztet végeztek el, az aktív fertőzöttek száma 23 298.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik