Nagyvilág koronavírus

Meg akarta ölni a polgármestert, mert kötelezővé tette a maszkviselést

Péntek este letartóztattak egy 59 éves férfit az egyesült államokbeli Wichitában, aki azzal fenyegetőzött,  hogy elrabolja Kansas állam legnépesebb városának polgármesterét, majd elvágja a torkát, amiért kötelező maszkviselést írt elő a város nyilvános helyein – írja a Kansas City Star.

A gyanúsított Meredith Dowty felvette a kapcsolatot valakivel, akiről azt feltételezte, hogy ismeri Brandon Whipple polgármester címét, és megpróbálta megtudni tőle. Szándékát azzal magyarázta, hogy  a zsarnoki elöljárónak látnia kell a hóhérját, mielőtt meghal.

Mint a polgármester elmondta, korábban látott egy sor sms-t is, amikben a gyanúsított egy másik városi tisztviselőt fenyegetett gyilkossággal.

A Dowty egy jól ismert helyi zenész, aki „Cathead” néven szokott fellépni a város szórakozóhelyein. Üzenetei alapján a a kötelező maszkviselésen kívül az is feldúlta, hogy a korlátozások miatt nem látogathatja idősotthonban lévő édesanyját.

Korábban egy michigani fegyveres csoport tizenegy tagját vették őrizetbe, akik a vád szerint Gretchen Whitmer kormányzó elrablását és megölését tervezték a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében tett intézkedések miatt.

A fenti kép egy korlátozó inztézkedések elleni tüntetésen készült a kansasi Topekában. Fotó: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik