Nagyvilág koronavírus

Szlovákiában a járvány miatt a középiskolák online oktatásra térnek át

A koronavírus-járvány miatt hétfőtől visszavonásig távoktatás lép érvénybe a középiskolákban. Az óvodák és alapiskolák a megszokottak szerint, de szigorúbb óvintézkedések betartása mellett működnek tovább.

Hétfőtől a középiskolai diákok újra online oktatásban részesülnek

– tájékoztatott Branislav Gröhling oktatási miniszter. A tárcavezető szerint az intézkedés visszavonásig tart majd. Mint mondta, elképzelhetőnek tartja, hogy akár több hétről is szó lehet.

A szlovákiai Új Szó híradása szerint az óvodák és alapiskolák a megszokottak szerint, de szigorúbb óvintézkedések betartása mellett működnek tovább. Utóbbiakban felfüggesztik a különféle órák utáni időtöltések megtartását, így a szakköröket, a sí- és az úszótanfolyamokat és az iskolai kirándulásokat is.

Az alapiskolák alsóbb évfolyamaiban is kötelezővé válik a szájmaszk viselése.

A maszk használatát fokozottan ajánlják az óvódás gyermekek számára is, hatéves kor alatt azonban továbbra sem kötelező a maszkviselet.

A napközik szigorú előírások betartása mellett működnek tovább, a konkrét intézkedésekről azonban a tárca még nem döntött.

A miniszter megjegyezte, hogy nem minden diák rendelkezik megfelelő technikai felszereltséggel ahhoz, hogy részt tudjon venni a digitális oktatásban. Mint mondta, a kormány a probléma kiküszöbölésére pénzt különít el.

Gröhling azért döntött a középiskolákat érintő szigorítások vasárnapi bejelentése mellett, hogy megelőzze, hogy a diákok a kollégiumokba utazzanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik