Nagyvilág koronavírus

Az ausztrálok úgy készülnek, hogy 2021 végéig nem utazhatnak Európába

Az ausztrál kormány néhány országgal tárgyalásokat kezdeményez arról, hogy egymás állampolgárainak kölcsönös karanténmentességet biztosítsanak, elsőként Új-Zélanddal, írja a BBC. Scott Morrison miniszterelnök bejelentése szerint jövő péntektől az új-zélandiak beutazhatnak néhány ausztrál államba anélkül, hogy karanténra kényszerülnének, míg egyelőre ausztrálok nem utazhatnak Új-Zélandra, ám ez idővel változhat. Morrison bejelentése szerint hasonló egyezségre készülnek további csendes-óceáni államokkal, így Japánnal, Dél-Koreával és Szingapúrral is.

Az ország azonban nem számít arra, hogy európai vagy amerikai országokkal is tárgyaljanak ilyesmiről a közeljövőben. Sőt, az ausztrál idegenforgalmi miniszter, Simon Birmingham arra figyelmeztetett, hogy a jelenleg kiemelten vírusveszélyesnek számító Európa vagy az Amerikai Egyesült Államok területére 2021 végéig ne tervezzenek utazást az ausztrálok, mert ezekkel az országokkal a vakcina vagy valami egyéb vírusügyi áttörés függvénye lehet az utazások újraindulása.

Ausztráliában egyébként jelenleg stagnál az új megbetegedések száma, a tavaszi csúcs után augusztusban volt komolyabb fellendülés Victoria államban, de a szigorú lezárások óta drámaian zuhant az új esetek száma az országban.

Kiemelt kép: William WEST / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik