Nagyvilág koronavírus

Meghalt a koronavírusos beteg, ostrom alá vették a bukaresti kórházat

Az elhunyt rokonai indultak rohamra.

Csütörtökön este a Marius Nasta Tüdőgyógyászati Intézetet vették ostrom alá egy koronavírusban elhunyt beteg rokonai. A népes csoport hatalmas felfordulást okozott a bukaresti kórházban, írja a Digi24 alapján a Főtér.ro.

A koronavírus-fertőzésben elhunyt 40 éves férfi túlsúlyos volt, ezért bizonyult számára végzetesnek a kór. Miután haláláról értesítették  családtagjait, hamarosan összegyűlt a kórház előtt egy csoport, 15-20 agresszív ember pedig megrohamozta az épületet.

A bejáratnál álló két biztonsági őrt félresodorták, majd elindultak az intenzív osztály felé, ahol az elhunytat kezelték.

Randalírozni kezdtek a kórház folyosóin, szidalmazták, veréssel fenyegették az egészségügyi dolgozókat. Amikor a személyzetnek sikerült lezárnia az intenzív osztályt, a dühös rokonok az ablakokon keresztül próbáltak bejutni.

Végül az időközben riasztott rendőrök teremtettek rendet, majd egész éjszaka ott is maradtak, hogy őrizzék a kórház bejáratait. A kórház vezetője közölte, az ostrom nem csupán az egészségügyi személyzet, hanem pácienseik körében is jókora riadalmat okozott, ezért pénteken feljelentést tesz a rendőrségen a kórházi dolgozók és a betegek veszélyeztetése miatt.

Kiemelt képünk illusztráció: Politia Romana / Facebook 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik