Nagyvilág

Beismerő vallomást tett egy japán darabolós sorozatgyilkos

Bűnösnek vallotta magát szerdán a tokiói körzeti bíróság előtt Siraisi Takahiro, aki kilenc japán fiatalt gyilkolt meg, darabolt fel és rejtett el otthonában még három évvel ezelőtt – írja az MTI.

Siraisi nyolc nőt és egy férfit gyilkolt meg 2017 augusztusa és októbere között, a legfiatalabb áldozata 15, a legidősebb 26 éves volt. A Kanagava prefektúrában található Zamában élő férfi lakására csalta áldozatait, megfojtotta, majd feldarabolta őket, és hűtőládákban helyezte el holttesteiket. A vádlott pénzt is lopott tőlük, és a nők mindegyikét molesztálta. Az egyik áldozatnak 360 ezer jennel (több mint egymillió forinttal) tartozott. A gyilkosságokra azt követően derült fény, hogy a rendőrök egy 23 éves eltűnt nő ügyében átkutatták Siraisi lakását.

A férfi ellen 2018 szeptemberében, hosszas pszichiátriai vizsgálatokat követően emeltek vádat. Ügyvédjei azt próbálják elérni, hogy a 29 éves férfi kisebb büntetést kapjon. Azzal érvelnek, hogy Siraisi az áldozatok beleegyezésével végzett velük, hiszen olyanokra vadászott, akik öngyilkosságot fontolgattak, és ezt közösségi oldalakon is megosztották másokkal. Ügyében december 15-én várható ítélet.

Kiemelt kép: Masanobu Nakatsukasa/Yomiuri/The Yomiuri Shimbun via AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik