Nagyvilág koronavírus

Nagyon szigorúan óvják Putyint a koronavírustól

Az orosz miniszterek előbb karanténba mennek, csak utána az elnökhöz.

Minden orosz tisztségviselőnek két hét karanténba kell vonulnia, ha személyesen találkozna Vlagyimir Putyinnal. Ez vonatkozik a miniszterekre is – írja orosz lapinformáció alapján a Szabad Európa.

A Projekt című orosz napilap szerint nyár óta mindenkit, aki az orosz államfőnek dolgozik, Moszkvában és Szocsiban helyeznek el. Akiket tesztelni is kell, azokat egy vendégházba szállítják, amíg az eredmény megszületik. Ha a teszt negatív, átkerülnek egy sokkal komfortosabb panzióba. Akik Putyin elnökkel akarnak tárgyalni, azoknak még a megbeszélés előtt át kell esniük a kötelező lázmérésen is.

Az államfővel kapcsolatban állók elszigetelten élnek a Koszigina úti kormányzati vendégházban Moszkvában, míg a Putyinhoz közeli embereket az elnöki rezidencián helyezték el, de ezek a helyek gyorsan beteltek.

A Kreml újságírói, akik Vlagyimir Putyin munkáját szorosan követik, rögzítik megbeszéléseit, szintén izoláltan töltik mindennapjaikat. A Projekt megjegyzi, egyetlen államfő sem követ ehhez hasonló, szigorú szabályokat a járvány idején. A lap kereste Dmitrij Peszkovot is, de a szóvivő nem kommentálta értesüléseit.

Kiemelt kép: MTI/AP/Szputnyik/Mihail Klimentyev

Ajánlott videó

Olvasói sztorik