Nagyvilág koronavírus

Bécsben tesztelőcsapatokat küldenek az iskolákhoz

Új koronavírus-gyorstesztet fejlesztett ki a bécsi Donaustadt Klinika, ami már 30 perc alatt kimutatja a fertőzést – írja Bécs külképviseleti irodája sajtóközleményében. Mint kiderült: az eljárás nemrég esett át a klinikai vizsgálatokon, így már élesben is bevethető.

A közlemény szerint a mintavételi eljárás újdonsága abban rejlik, hogy könnyen kezelhető, gyorsan eredményt mutat és megközelítőleg ugyanannyira pontos, mint az eddig legmegbízhatóbbnak ítélt PCR-teszt.

Fotó: David Bohmann / PID

Ráadásul az ára az utóbbinak csupán a töredéke és a bécsi kutatók szerint elegendő mennyiség áll belőle rendelkezésre a piacon, hangsúlyozták, hozzátéve, hogy a gyors eredmény megismerése különösen fontos az iskoláknál, hiszen itt a gyerekeken kívül a tanárok és a szülők is nagymértékben ki vannak téve a fertőzésveszélynek.

Ezért az új tesztet a Bécsi Egészségügyi Szövetség utasítására és ennek támogatásával e héttől kezdődően iskolai vírustesztelésnél használják. A mintavételhez a város orvosokból és szakképzett ápolókból álló mobil tesztelőcsapatokat küld a kiválasztott intézményekhez. A kis csoportok mikrobusszal járják az iskolákat és igyekeznek megakadályozni a gócpontok kialakulását

– írták a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik