Nagyvilág koronavírus

900 ember került karanténba egy családi ünnepség után Németországban

Legalább 36 ember fertőződött meg koronavírussal egy zártkörű buliban a németországi Bielefeldben, aminek következményeként 10 iskola közel 900 diákja és tanárja került karanténba.

A német kormány kedden egyeztet a tartományi vezetőkkel a járványügyi szabályok felülvizsgálatáról, a bielefeldi eset pedig csak ráerősít a korlátozások szigorításának és a szabályok egységesítésének igényére.

A tartományok többsége azt szeretné, ha a magánrendezvényeken az egész országban ötven főben szabnák meg a résztevők létszámnak felső határát, a tartományi tanács elnöke, Reinhard Sager szerint ugyanis irritálja az embereket és megnehezíti a védekezést, hogy Németország különböző részein más-más szabályok vannak érvényben.

Sager szerint ötven résztvevő felett már rendkívül nehéz a kontaktuskutatás, de Németország egészségügyi minisztere, Jens Spahn is arra figyelmeztet, hogy a privát ünnepségek nagy kockázatot rejtenek magukban. Tobias Hans Saar-vidék miniszterelnök ugyancsak kijelentette, ez most nem a bulik és a maszk nélküli találkozások ideje, így nagyon reméli, hogy a keddi tanácskozás után világos döntések születnek az egészségügyi válság kezelése érdekében.

Öthavi csúcson a fertőzöttek száma, új stratégiával készül a német kormány
Többek között a tesztelési gyakorlatot és a karanténszabályokat alakítják át.

Kép: AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik