Nagyvilág koronavírus

Amerikában hétmillió felett a fertőzöttek száma

Ezúttal Boston egyik legnagyobb kórházában alakult ki újabb járványgóc.

Az Egyesült Államokban estére meghaladta a hétmilliót az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint jelenleg az USA a járvány által  leginkább sújtott ország világban.

Augusztus 31-e óta egymillió új fertőzöttet regisztráltak, 20 ezerrel nőtt a járvány halálos áldozatainak száma is. A vírus okozta Covid-19-ben és szövődményeiben elhunytak száma a héten meghaladta a 200 ezret – emlékeztetett az MTI.

Az elmúlt napokban elsősorban a nyugati parti és a középnyugati tagállamokban szaporodott meg az újonnan azonosított fertőzöttek száma: Wisconsin, Dél-Dakota, Montana, Utah jelentette a legtöbb vírusfertőzöttet.

Péntek éjjeli jelentések szerint a keleti parton, a massachusettsi Boston egyik legnagyobb kórházában alakult ki újabb járványgóc. A kórházban 19 új fertőzést diagnosztizáltak, közülük 11 fertőzött az orvosok és az ápolók közül került ki.

Néhány napja Anthony Fauci, a fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet (NIAID) igazgatója, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket irányító elnöki munkacsoport volt tagja a képviselőház egészségügyi bizottsága előtt azt mondta, év végére a kormány tudósai talán tudni fogják, van-e biztonságos és hatásos vakcinájuk a koronavírus ellen.

Florida kormányzója, Ron DeSantis pénteken rendeletben oldotta fel az éttermeket, presszókat, szórakozóhelyeket érintő korlátozásokat, így teljes kapacitással, minimális távolságtartási előírásokkal működhetnek. A kormányzó közölte, ezzel a gazdaság újraindításának harmadik szakasza is lezárult, a döntés nagyon fontos a gazdaság egésze számára. Floridát korábban erőteljesen sújtotta a járvány. Több mint 690 ezer fertőzöttet regisztráltak és csaknem 14 ezren haltak meg a fertőzés miatt kialakult szövődményekben.

Kiemelt kép: Anthony Fauci  a Capitoliumban szeptember 23-án. 
MTI/EPA/Washington Examiner pool/Graeme Jennings

Ajánlott videó

Olvasói sztorik