Nagyvilág

A szerb elnök cáfolta bizniszét a montenegróival, akit csak „Milo”-nak nevez

Aleksandar Vucic hazugsággal vádolja a leendő montenegrói kormányfőt.

Aleksandar Vucic cáfolta, hogy közös üzleti érdekeltségei lettek volna Milo Djukanovic montenegrói elnökkel. A hírt a minap a montenegrói miniszterelnöki poszt várományosa, Zdravko Krivokapic szellőztette meg – írja az N1 alapján a Szabad Magyar Szó.

A szerb államfő azt kérte, a Montenegró jövőjéért nevű koalíció vezetője mielőbb álljon elő az általa emlegetett üzlet részleteivel.  Biztos benne, hogy semmilyen bizonyítéka nincs, így kénytelen lesz bevallani, hogy hazudott.

Azt állítja, hogy Đukanovićnak köze van a Belgrád a vizen projekthez, de ez messze áll a valóságtól. Szerintem Milo, aki egyébként jól ismeri Belgrádot, azt sem tudja hol készül ez a projekt.

Aleksandar Vucic azt tartja a legnevetségesebbnek, hogy

„Milo azt állítja”, ő buktatta meg, az ellenlábasai pedig azt, hogy őt  segítette.

Közölte, Szerbia nem avatkozik Montenegró belügyeibe, csak él a jogával, hogy törődjön az élő szerbekkel.

Vucic jelezte, egyeláltalán nem ismeri azokat a hatalomra jutott vezetőket, akik leváltották a 30 évig kormányzó, Milo Djukanovic vezette pártot. A montenegrói elnök korábban a kudarcot a szerb befolyásnak tulajdonította.

Milo Djukanovic úgy fogalmazott, Aleksandar Vucic és a szerb szerb politikai vezetés politikai és médiaháborút indított Montenegró ellen, miután a podgoricai parlament elfogadta az új egyházügyi törvényt, amit a szerb ortodox egyház támadásként élt meg, mert dokumentumokkal kell igazolniuk, milyen ingatlanjaik voltak 1918, vagyis azt megelőzően, hogy Montenegró csatlakozott a Jugoszláv Királysághoz.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Andrej Cukic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik