Nagyvilág

A férfi haláláról csak a választások miatt értesült családja

Romániában egy férfi hónapokig feküdt a halottasházban, mert a hatóságok elfelejtették értesíteni rokonait.

A Főtér.ro szerint az 52 éves férfi Prahova megye székhelyén, Ploieşti-en dolgozott építőmunkásként. Utoljára május 23-án azzal hívta a családját, hogy már várja a vonatot, indul haza. A Vaslui megyei Fălciuban a család hiába várta. Semmit nem tudtak róla, így felesége már másnap jelentette eltűnését.

Mivel a férfi másik megyében dolgozott, a Vaslui megyei rendőrök átadták az ügyet a Prahova megyeieknek, de ők sem bukkantak a nyomára, a rokonok is hiába keresték a férfit a közösségi oldalakon.

A rejtély a választások miatt oldódott meg. Fălciu önkormányzatánál hétfőn átnézték a választói névjegyzéket, amelyben elhunytként szerepelt a férfi. 

A polgármester azonnal értesítette a családot, felvette a kapcsolatot a ploieşti-i hatóságokkal. Kiderült, a férfi hónapok óta a ploieşti-i halottasházban fekszik. A vonatra várva infarktust kapott, majd a kórházban meghalt.

Nála volt a személyi igazolványa, de családját elfelejtették értesíteni. Mivel senki nem jelentkezett érte, a ploieşti-i önkormányzat már azon volt, hogy a saját költségén temettetik el. Erre így nincs szükség, viszont ki akarják számlázni a családnak a halottasház díját, ami csaknem 5000 lej.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik