Nagyvilág

Korrupciós ügyben forgató szerb stábra támadtak

Forgatni akartak a kormányfő fivérének cégénél, mert kiderült, az több mint 40 millió eurós állami támogatást kapott.

A Szabad Magyar Szó azt írja, lökdösték, sértegették, fenyegették az N1 Televízió forgatócsoportját, amikor próbált felvételeket készíteni az Asseco vállalat épületéről.

Csak idejöttök, mint az indiánok, gondoljátok, hogy mert valaki Amerikából küldött benneteket azt csináltok, amit akartok? Unalmas vagy, gyere inkább az én házamba és le foglak lőni, mint a nyulat

– mondta többek között egy biztonsági ember (kiemelt képünkön) a stáb egyik tagjának. A cég később elnézést kért, azt állították, hogy a férfi nem az alkalmazottjuk, nem is dolgozik nekik.

Az Asseco az elmúlt napokban került az érdeklődés fókuszába. Kiderült, két év alatt több mint 40 millió eurót kapott az állami költségvetésből, miután a cég tulajdonosának testvére lett a szerb kormányfő. Az ellenzék gyanúsnak tartja, hogy Igor Brnabić vállalkozásának nyeresége korábban elhanyagolható volt, csak azt követően kezdett szárnyalni, hogy Ana Brnabić 2017 nyarán miniszterelnök lett.

Marinika Tepić, a Szabadság és Igazság pártjának alelnöke azt mondta, nincs ennél nyilvánvalóbb összeférhetetlenség. Annak, hogy nincs pénz a szerb egészségügyre, oktatásra, új munkahelyre,

az az oka, hogy a Brnabić testvérek felrobbantották a szerb költségvetést. A Vučić fivérek mellett ők ketten azok, akik a szerb költségvetés legnagyobb kopasztói.

Ana Brnabić korábban azt mondta, a szerbiai ellenzék szócsövének tekinti az N1 Televíziót, amelyet pártnak tekint, bár jobban kampányol, mint az ellenzék.

Kiemelt kép: Szabad Magyar Szó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik