Nagyvilág

Trump harcot hirdetett az érzékenyítés ellen

A Fehér Ház szerint kutatások igazolják, hogy a bűntudatra összpontosító tréningek torzulásokat okoznak.

Az elnök rendeletet írt alá, amellyel kiterjesztette egyes érzékenyítő tréningek tilalmát a hadseregre, a kormánnyal leszerződött vagy attó anyagi támogatást kapó cégekre és emberekre. A tiltás előzménye, hogy szeptember 4-én a Fehér Ház költségvetési hivatala már kiadott egy utasítást arról, hogy kormányhivatalok, kormányzati ügynökségek nem költhetik adófizetők pénzét

Amerika-ellenes propagandát népszerűsítő tanfolyamokra.

Úgy fogalmaztak, azokon vitatható faji elméletekről, „a fehérek vélelmezett kiváltságairól” adnak elő, azt oktatják, hogy az Egyesült Államok rasszista, ördögi ország.

Donald Trump ezt bővítette ki a rendeletével, elutasítva az olyan  „megosztó elméleteket”, amelyek szerint az Egyesült Államok „alapvetően rasszista vagy szexista”, vagy hogy bárki felelős lenne a a vele azonos nemhez, népcsoporthoz tartozók múltban elkövetett tetteiért. Az elnök rendelete értelmében az amerikai hadseregben  sehol, senki nem vonható felelősségre azért, ha elutasítja e nézetek támogatását.

Az amerikaiakat arra kell tanítani, hogy büszkék legyenek ebben a mi nagyszerű országunkban, és ha te ezt nem így gondolod, akkor neked itt semminek nincs értelme

– írta Trump a rendelet kiadása után a Twitteren.

A magyar állami hírügynökség washingtoni tudósítója szerint e tanfolyamok jórészén a sokszínűségre hivatkozva főleg azzal foglalkoztak, hogy a fehérbőrű amerikaiaknak bűntudatot kellene érezniük az afroamerikaiak ellen valaha elkövetett bűnökért, a faji megkülönböztetésért.

A Fehér Ház azt követően lépett, hogy a Breitbart News című jobboldali lap megírta, érzényítés folyik több kormányhivatalban, külsős szakértőkkel. Azonnal megosztónak és kártékonynak minősítették e kurzusokat, Russell Vought, a költségvetési hivatal elnöke betiltotta finanszírozásukat.

Most a Fehér Ház tudatta,

ez a kártékony ideológia óriási megosztottságot okoz, és az emberi természetnek, történelmünknek, alapértékeinknek és nemzetünk világban játszott egyedi szerepének hamis beállításában gyökeredzik.

Mint írták, szerintük kutatások igazolják, hogy a bűntudatra összpontosító tréningek megerősítik a torzításokat, csökkentik a kisebbségek lehetőségeit.

Kiemelt kép: MTI/AP/Alex Brandon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik