Nagyvilág koronavírus

A szlovák egészségügyi miniszter szerint Magyarország kockázatos

Az egyre romló járványhelyzet miatt javasolja az átminősítést.

A szlovák egészségügyi miniszter egy konferencián bejelentette, javasolni fogja a kormánynak, hogy Ausztriát és Magyarországot a koronavírus-járvány terjedése miatt minősítsék kockázatosnak – írja a Paraméter.

Marek Krajčí szerint az utóbbi időben mindkét országban jelentősen romlott a helyzet, ezért indokolt besorolásuk módosítása.

Amennyiben a kormány jóváhagyja ezt, azt jelentősen befolyásolná az ingázók életét. A rizikós országokból hazatérőknek kötelező a karantén, amely addig tart, míg le nem tesztelik az embert.  Amennyiben a tünetek tíz napig nem jelentkeznek, az izolációt fel lehet függeszteni.

Frissítés!

Marek Krajčí a szerdai kormányülés után közölte, a kabinet péntekig dönt arról, kockázatos-e Ausztria és Magyarország, írta a szlovák hírügynökség alapján a Bumm.sk. A miniszter továbbra is úgy véli, ezekben az országokban nem jó a járványügyi helyzet és nem javasolja oda a kiutazást.

Korábban Szlovákia a Cseh Köztársaságot minősítette kockázatosnak, amit Andrej Babis miniszterelnök visszautasított, szerinte a szlovákok csak kevesebbet tesztelnek, ezért találnak kevesebb fertőzöttet.

Babis kikérte magának, hogy Csehország kockázatos lenne
Szerinte csak többet tesztelnek, mint a szomszédok, ezért több a fertőzött.

Kiemelt kép: Marek Krajčí / Facebook 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik