Nagyvilág amerikai elnökválasztás 2020

Még a MÁV vasúti járműjavítója is bekerült az amerikai elnökválasztási kampányba

Magyar szempontból elég váratlan fordulat történt az amerikai elnökválasztási kampányban – vette észre a CBS News hírét a 444. Az egyik, Donald Trump újratámogatását támogató kampányfilmbe ugyanis bekerült egy kép, amely a Budapest IV. kerületi, istvántelki MÁV vasúti járműjavító műhely területén található egyik csarnokot ábrázolja.

A filmben a képpel azt az állítást akarják alátámasztani, hogy Trump kihívója, a demokrata „Joe Biden túl gyenge ahhoz, hogy megmentse az amerikai munkahelyeket”. A fotót Svéd Olivér készítette, aki a Shutterstock oldalán tette megvásárolhatóvá a fotót, bár azt mondta CBS-nek, nem sejtette, hogy majd egy amerikai politikai hirdetésben látja majd viszont.

A képet félrevezető módon, azt egy tönkrement amerikai gyár ábrázolásaként használó kisfilmet az America First nevű egyik kampánytámogató szervezet (úgynevezett PAC) készítette, és a célja az volt, hogy Bident az elnöki szerepre alkalmatlan politikusként tüntesse fel.

A CBS News cikke felidézi a Trump újraválasztási kampányának egyik szerve, a Make America Great Again Bizottság nemrég egy videóban arra biztatta a szavazókat, hogy támogassák hadsereget, ehhez olyan képeket használtak fel, amelyeken orosz vadászgépek és katonának öltözött orosz modellek voltak. Júliusban pedig egy 2014-es, ukrajnai, demokrácia melletti tüntetésről készült fotót használtak ahhoz, hogy az „amerikai káoszt és erőszakot” ábrázolják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik