Nagyvilág koronavírus

Matovic: 12 év alatt 30 milliárd eurót loptak el

A szlovák kormányfő közölte, a maffia elleni harcot a járvány sem fertőzheti meg.

Igor Matovič közösségi oldalán értékelte kormánya első félévét. A Paraméter szerint a szlovák kormányfő bejegyzésében tudatta, a koronavírus-járvány dacára teljes gőzzel dolgoznak, nem törődnek azzal, ha a maffia minisztériumokban dolgozó emberei akadályokat gördítenek eléjük. A miniszterelnök büszke csapatára, bár elismerte, némelyiküknek jobban megy, másnak kevésbé.

Mint írta, ugyanolyan elszántak, mint az elején, Szlovákiából egy olyan országot akarnak teremteni, ami kevére való a becsületes embereknek. Szerinte ez korántsem lesz könnyű feladat, mert

a maffia még nagyon harapós.

A kormányfő élesen bírálta a korábbi kormányok vezetőit, Peter Pellegrinit és Robert Ficót. Azt állította, hogy becslések szerint az általuk fémjelzett 12 évben 30 milliárd eurót (csaknem 11 ezer milliárd forint) loptak el. Az összeg nagyságának érzékeltetésére jelezte, ha azt szétosztanák a 12 év alatt született 600 ezer gyermek között, fejenként 50 ezer euró (több mint 18 millió forint) jutna.

Kiemelte, kormánya arra kapott felhatalmazást, hogy „kitakarítsa az istállót”, megbüntesse a bűnözőket, harcoljon a korrupcióval. A miniszterelnök közölte: még nem látott igyekvőbb minisztereket a sajátjainál. Mint írta, ismerem a programjukat és güriznek ezerrel, a normális miniszteri munkahét 65-75 órából áll.

 Kiemelt kép: Igor Matovic az új komáromi Duna-híd (Monostori híd) avatásán szeptember 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik