Nagyvilág koronavírus

Boris Johnson szerint lezárások nélkül kell kibírni a második hullámot

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint elkerülhetetlennek tűnik a nagy-britanniai koronavírus-járvány második hullámának kialakulása, de az ország újbóli teljes lezárása nélkül kell szembeszállni vele.

Johnson, aki péntek este, egy vidéki látogatásán nyilatkozott az őt kísérő újságíróknak, kijelentette: a legutóbbi számokból már látszik is a második hullám, de sem ő, sem senki más „egyáltalán nem” akar újból teljes zárlatot.

A konzervatív párti miniszterelnök egyenes utalást tett arra, hogy a kormány a gyülekezési szabályok további szigorítását tekinti az egyik lehetséges válaszlépésnek a koronavírus-fertőzésszám újból gyorsuló növekedésére. Úgy fogalmazott: a fejlemények tükrében azon kell elgondolkodni, hogy szükség van-e a nemrég meghonosított „hatos szabályon” túli intézkedésekre.

Johnson arra utalt, hogy hétfő óta szabadtéri közterületeken, éttermekben, pubokban, egyéb közösségi létesítményekben és magánlakásokban hatnál több, nem egy háztartásban élő ember nem gyűlhet össze egymás közvetlen közelében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik