Nagyvilág

Élete során kétszer győzte le a leukémiát, most elkezdheti az iskolát a négyéves kisfiú

Josh Stockhill a rendkívül fiatal kora ellenére már sokkal több szörnyűségen ment keresztül, mint az átlagemberek egész életük során. A kisfiú édesanyja, Kirsty Knighton elmondás szerint sokszor feladta a reményt az elmúlt években, hogy Josht valaha iskolai egyenruhában fogja látni. A fiút 8 hónapos korában diagnosztizálták először leukémiával, a család lesújtotta a diagnózis, nem tudták elhinni, hogy a babájuk beteg, hogy már ilyen fiatalon ilyen komoly kórral kell megküzdenie.

A kisfiúra 9 hónapos kemoterápiás kezelés várt. A család saját bevallása szerint ez az időszak szörnyű volt, de sikerült végigcsinálni és a kisfiú jól reagált a kezelésre, így mindenki bizakodó volt. A fiú nagyjából 2 éves koráig tünetmentes volt, de a leukémia visszatért, amikor Josh elmúlt 2 éves.

Az orvosok nem sok jóval biztatták a családot, a leukémia visszatérése azt jelentette, hogy rendkívül agresszív a kór, így a kezelésnek is erősebbnek kell lennie. A második kemoterápia szörnyű volt, a kisfiúnak komoly fájdalmai voltak. A szakemberek nem sok esélyt adtak neki, hogy túléli, de Josh nem adta fel, küzdött.

Csoda

Valóságos csodaként élték meg a szülők, mikor a kisfiúk felpróbálta az iskolai dresszét, hogy idén szeptember 16-án megkezdhesse a tanulmányait a Leighton  általános iskolában az angliai Peterboroughban.

Annyira elérzékenyültem, mikor megláttam Josht az iskolai uniformisban. Arra gondoltam, hogy olyan beteg gyerek, mint ő, nem jut el eddig soha sajnos.

– mondta a kisfiú édesanyja.

A fiú családja arra kér mindenkit, hogy aki szeretne segíteni a Josh-hoz hasonlóan beteg gyerekeken azok adjanak vért, amennyit csak tudnak, mivel ezzel segíthetik a kemoterápián átesett kicsiket.

LadBible

Ajánlott videó

Olvasói sztorik