Nagyvilág

Trump elítélte a mérgező propagandát, az iskolákban

Kiderült, tudja, mi az az indoktrináció, ostorozta is, majd hazafias nevelést sürgetett.

Az elnök a washingtoni Nemzeti Levéltárban, az alkotmány 1787-es aláírása alkalmából tartott ünnepségen az iskolák „mérgező propagandájáról” beszélt, hazafias nevelést sürgetett, ostorozta a Black Lives Matter mozgalmat, az 1619-es Project nevű programot, amely szerint az Egyesült Államok történelme nem a függetlenségi háborúval, hanem 1619-ben, az első rabszolgák Amerikába szállításával kezdődött – közölte az MTI.

Donald Trump fejedelmi többesben ítélte el a zsarnokságot.

Azért vagyunk itt, hogy kinyilatkoztassuk: soha nem vetjük alá magunkat a zsarnokságnak. Visszaköveteljük történelmünket és országunkat minden fajtájú, bőrszínű, vallású és világnézetű állampolgára számára.

Azt mondta, az alapító atyák olyan folyamatot indítottak el, amely végül a rabszolgaság felszámolásához, a polgári jogok biztosításához, később a fasizmus és a kommunizmus legyőzéséhez vezetett.

Az emberi történelem legtisztességesebb, egyenlőséget biztosító és virágzó nemzetét hozták létre.

Hazafias nevelést sürgetett, azt mondta, meg kell tanítani Amerika szeretetére. Trump bejelentette, országos bizottságot hoz létre a patrióta oktatás, elősegítésére. Szerinte az amerikai történelmet és személyiségeit tisztelni kell, ezért börtönt érdemelnének, akik engedély nélkül elszállítják, lebontják a szobrokat.

A fajgyűlölet és a rendőri erőszak ellen rendezett tüntetéseket baloldali lázongásnak nevezte. Azt ezúttal az iskolákban évtizedek óta folytatott indoktrinációval (befolyásolt neveléssel – a szerk.) magyarázta. Szerinte a politikai eszméknek alárendelt oktatást az amerikai szülők nem fogadják el, és az emberek elutasítják a nem tetsző vélemények elfojtását a munkahelyeken, a hagyományos hit, kultúra, értékrend elnyomását a nyilvánosságban is. Néhány napja Donald Trump azt állította, a rasszizmus nem jelent rendszerszintű problémát. Akkor a rendőri erőszak elleni tiltakozásokat azzal magyarázta, hogy elismerte, valóban problémát okoznak a fojtófogást alkalmazó rendőrök.

Kiemelt kép: MTI/AP/Chris Carlson

Ajánlott videó

Olvasói sztorik