Nagyvilág

A családja szeme láttára vertek össze rendőrök egy fekete férfit, aki megkérdezte, miért igazoltatják

Ismét terjed egy videó, amelyen egy rendőr látszólag különösebb ok nélkül bántalmaz egy fekete férfit igazoltatás közben az USA-ban.

A történet minden része még nem világos, de sokat elárul, hogy a rendőrt már ki is rúgták.

A bántalmazott férfi, Roderick Walker szemszögéből – amit az ügyvédje tolmácsolt – a következő történt: Walker, a felesége, az öthónapos csecsemőjük, és a nő fia utasként ültek egy autóban, aminek nem égett a hátsó lámpája. Emiatt állították meg őket, és a rendőrök kérték Walkert, hogy igazolja magát, aki visszakérdezett, hogy miért kellene, ha nem is ő vezetett.

Forrás: Twitter

Ezután a két rendőr elkezdte ütni-vágni Walkert, aki földre került. A felesége eközben végig sikoltozott, a férfi pedig elveszítette az eszméletét.

A kirúgott rendőr azt mondta, Walker megharapta a kezét, azonban ez nem valószínű, mert ha lett volna ennek nyoma, nem rúgják ki a a rendőrt a vizsgálat lezárulta előtt.

A georgiai rendőrség hivatalosan még nem nyilatkozott, de a rendőr kirúgásának okaként aránytalan erőszak alkalmazását jelölték meg.

Walker jelenleg börtönben van: két rendbeli garázdaság, és két rendbeli hivatalos személynek ellenszegülés miatt csukták le. Az ügyvédje szerint óvadék fejében ki kellene engedni védencét.

Walkernek volt már dolga a törvénnyel: tiltott lőfegyver birtoklása és „gyerekkel szembeni kegyetlenség” miatt is állt már bíróság előtt.

Kiemelt kép: Twitter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik