Nagyvilág

Úgy akart biztosítási csalást elkövetni egy szlovén nő, hogy levágta a kezét

Két éves börtönbüntetésre ítélték azt a szlovén nőt, aki meglehetősen bizarr módját választotta a biztosítási csalásnak – számolt be a Sky News. A ljubljanai bíróság szerint ugyanis Julija Adlesic tavaly a barátjával együtt azt találta ki, hogy direkt levágják a nő bal kezét, és ezzel 1 millió eurónyi biztosítási összeghez juthatnak. A pár egy évvel korábban öt különböző biztosítóval is szerződött, a pénz felét pedig azonnal megkapták volna.

A tervet véghez is vitték, mégpedig egy körfűrésszel. Adlesic és barátja azonnal kórházba mentek, ahol azt mondták, hogy kertészkedés közben baleset történt, de a levágott kezet otthon hagyták. A bíróság szerint pont azért, hogy biztosak legyenek abban, hogy a nő maradandó károsodást szenved. A rendőrség azonban a helyszínen megtalálta a kezet és sikerült azt visszavarrni. Az ügyészség szerint az is az előre kitervelt szándékot bizonyítja, hogy Adlesic barátja napokkal korábban az interneten arra keresett rá, hogy hogyan működik a kézprotézis.

A per során Julija Adlesic ártatlannak vallotta magát és azt mondta, hogy senki sem akar fogyatékkal élni, az ő fiatalsága is tönkrement. A bíróságot azonban ez nem hatotta meg, és Adlesicet két év börtönre, a barátját három év börtönre, míg a fiatal nő édesapját egy év felfüggesztett börtönre ítélte pénteken.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik