Nagyvilág

Brutálisan megerőszakoltak egy 86 éves nagymamát Indiában

Indiában óriási probléma a nők elleni erőszak, évente több tízezer nemi erőszakról számolnak be országban, egy mostani eset azonban különösen sokkoló: Delhiben a rendőrök letartóztattak egy 30 éves férfit egy 86 éves nagymama megerőszakolása és bántalmazása miatt.

Az áldozat hétfő este az otthona előtt várakozott a tejesemberre, amikor a támadója megszólította. Azt mondta neki, hogy a tejszállító ma már nem fog jönni, és felajánlotta, hogy elkíséri egy helyre, ahol szerezhet tejet.

A férfi ezután egy közeli farmra vitte az idős nőt, ahol megerőszakolta.

„Folyamatosan sírt, és könyörgött, hogy hagyja békén. Azt mondta neki, hogy ő is olyan, mint a férfi nagymamája. A férfit azonban ez nem érdekelte, és kíméletlenül bántalmazta a nőt, amikor megpróbált ellenállni” – nyilatkozta a város nőjogi bizottságának vezetője, Swati Maliwal a BBC-nek, hozzátéve, az áldozat arcát és egész testét zúzódások borítják, hüvelyi vérzése van, és súlyosan traumatizálták a  történtek.

Maliwal hétfőn meglátogatta az áldozatot, a találkozót szívszorítónak nevezte, az ügyben gyorsított eljárást és a támadó felakasztását követeli.

Az indiai szexuális bűncselekmények 2012 végén kerültek a nemzetközi figyelem középpontjába, amikor egy  buszon csoportosan megerőszakoltak és súlyosan bántalmaztak egy 23 éve gyógytornász-hallgatót, aki pár nappal később belehalt sérüléseibe. A vádlottak közül négyet felakasztottak, a hatóságok pedig elkezdtek fokozottabban összepontosítani szexuális bűncselekményekre, ezek száma azonban továbbra sem csökken. A Nemzeti Bűnügyi Nyilvántartási Iroda adatai szerint a rendőrség 2018-ban 33 977 nemi erőszakot rögzített Indiában – ami azt jelenti, hogy  15 percenként megerőszakolnak valakit –, a valós szám azonban ennél jóval nagyobb lehet, hiszen sok áldozat nem fordul a hatóságokhoz.

A napokban egy mentős erőszakolt meg egy koronavírusos betegeket, miközben a kórházba szállították, múlt hónapban egy 13 éves lányt erőszakoltak és gyilkoltak meg, júliusban pedig egy hatéves kislányt raboltak el, akinek a megerőszakolása után olyan súlyos szemsérülést okozott a támadója, hogy képtelenné vált az azonosítására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik