Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: kórházban Kovács Gergely érsek

Az 52 éves gyulafehérvári főpap tesztje pozitív lett.

Koronavírus-fertőzést igazoltak Kovács Gergely érseknél, akit magas lázzal, rossz közérzettel kedden vittek kórházba – adta hírül a romkat.ro alapján a Maszol.ro. A főpap már régóta rosszul érezte magát.

A Gyulafehérvári Római Katolikus Érseki Hivatal tudatta, Kovács Gergely állapota augusztus 29-e óta romlott. (Ekkor iktatták be hivatalába Kerekes Lászlót, a gyulafehérvári főegyházmegye segédpüspökét – a szerk. )

Kezdetben a hűlés tünetei mutatkoztak nála, ezért azonnal kapcsolatba lépett háziorvosával és segítségét kérte.

Az érsek kedd estig elkülönülve volt szobájában, hogy ne veszélyeztesse a környezetében élők, dolgozók egészségét. A hűlésre alkalmazott kezelés nem hozott eredményt, maradt a magas láz, száraz köhögés, fejfájás és a rossz közérzet, majd a teszt is igazolta, hogy koronavírus-fertőzött.

Az érsekség közleménye kitér arra is,

az érsek úr imát kér tőlünk és felszólít arra, hogy vigyázzunk a magunk és mások egészségére.

Kovács Gergely egy hete lett az új örmény apostoli kormányzó, miután Ferenc pápa elfogadta Jakubinyi György nyugalmazott gyulafehérvári érsek lemondását a tisztségről.

Az érsek 1968. július 21-én született Kézdivásárhelyen. 1987-ben kezdte meg teológiai tanulmányait Gyulafehérváron, majd 1990-ben Rómában folytatta azokat. 1993. július 3-án szentelték pappá. Római tanulmányait egyházjogi doktorátussal 1996-ban fejezte be. Egy évig Marosvásárhelyen volt segédlelkész, majd 1997 augusztusában visszatért Rómába.

Kovács Gergely munkatársa a Kultúra Pápai Tanácsának, a Kléruskongregációnak és a Rota Romana Bíróságnak. 2000 júliusától pápai káplán. 2012 februárjától Márton Áron szentté avatási ügyének posztulátora. 2019. december 24-én Ferenc pápa kinevezte gyulafehérvári érsekké. 2020. február 22-én szentelték püspökké és iktatták be hivatalába.

Kiemelt kép: Kovács Gergely érsek Kerekes László püspökké szentelésén a csíksomlyói kegytemplomban augusztus 29-én. 
MTI/Kiss Gábor

 

, koronavírus megyénként, koronavírus statisztika, koronavírus vakcina, második hullám, maszkviselés, szigorítás, távoktatás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik