Nagyvilág koronavírus

Videón, ahogy gázspray-vel fújja le a rendőr az utast egy angol vonaton, mert nem vett fel maszkot

A 34 éves férfira azért hívták ki a rendőröket, mert ráköhögött több utasra is.

Fenyegető magatartás és rendőr elleni erőszak miatt emeltek vádat a brit hatóságok egy 38 éves férfi ellen, aki nem volt hajlandó maszkot hordani egy liverpooli elővárosi vonaton – jelentette a helyi sajtó. A 34 éves férfihoz a Liverpool Lime Street pályaudvaron hívtak rendőrt, miután ráköhögött két utasra.

Amikor a kiérkező rendőr felszólította a Anthony Baldwint, hogy vegyen fel egy maszkot, a férfi ellenállt, majd dulakodni kezdett a rendőrrel, aki végül gázspray-vel fújta le, miközben újabb rendőrök érkeztek a segítségére. Az esetről az egyik utas készített mobiltelefonos felvételt, ami gyorsan terjedni kezdett a közösségi-oldalakon.

A férfit végül a rendőrök leszállították a vonatról, és megbilincselték. A brit közlekedési rendőrség szóvivője a BBC-nek elmondta, hogy bár a gázspray-t fújtak rá, annak tartalma „nem érte el a férfit”. Baldwinnak januárban kell majd bíróság elé állnia.

A brit kormány által bevezetett szabályok szerint a tömegközlekedésen utazó embereknek kötelező maszkot viselniük a koronavírus-járvány miatt, ez alól csak egészségügyi okokból van kivétel.

Maszktagadás: ezért fáj sokaknak egyetlen szövetdarab viselése
Annak ellenére létezik az ellenállás a maszkviseléssel szemben, hogy emberéleteket menthet világjárvány idején.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik