Nagyvilág

Angela Merkel a Navalnij-ügyről: „az elkövetőket meg kell találni”

Angela Merkel német kancellár és Heiko Maas külügyminiszter közös állásfoglalásban reagált arra a vizsgálati eredményre miszerint Alekszej Navalnijt minden jel szeint megmérgezték Oroszországban – írja az MTI.

Megmérgezték Navalnijt a klinikai eredmények szerint
Az orosz ellenzéki politikus jelenleg kómában van.

Mint írták, “tekintettel Navalnij úr kiemelkedő szerepére az oroszországi politikai ellenzékben” nyomatékosan felszólítják az orosz hatóságokat, hogy a legapróbb részletekig tárják fel az ügyet, méghozzá “a legteljesebb átláthatóság mellett”.

Az elkövetőket meg kell találni és felelősségre kell vonni

– hangsúlyozta a német kancellár és a német diplomácia vezetője.

Alekszej Navalnij az orosz államfő, Vlagyimir Putyin egyik legismertebb bírálója. Csütörtökön ellenzékiekkel tárgyalt Szibériában, és hazafelé, Moszkvába repülve rosszul lett a repülőgépen. A gép kényszerleszállást hajtott végre Omszkban, a 44 éves politikust az ottani kórházba szállították. Családtagjai és munkatársai azt gyanítják, hogy megmérgezték, de az orosz orvosok ezt határozottan tagadták. A kómában lévő politikust szombat hajnalban a Cinema for Peace nevű magánalapítvány szervezésében, az orosz orvosok beleegyezésével Berlinbe szállították.

Kiemelt kép: Mohos Márton /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik