Nagyvilág

Vízbe vetette magát egy 11 éves fiú, hogy megmentse egy kisgyerek életét

A staithesi tengerparton sétálgatott a szüleivel a 11 éves Eli Harrison augusztus 7-én. A család a mólóról észrevett egy kisgyereket a vízben, aki már tíz méternyire sodródott a parttól.

Eli apja elkezdte ledobálni magáról a táskát és a ruhákat, de a fia addigra már a vízbe ugrott és elkezdett tempózni a kisgyerek felé – írja a Sun című brit bulvárlap.

Néhány perccel később Eli már úszott is visszafelé az egyik karját a gyerek köré fonva. A kicsi szájából ömlött a víz, nagyon rosszul nézett ki, nyilatkozta később Kayleigh Harrison, Eli Anyja. A kicsi azonban szerencsére nem nyelt túl sok vizet, így hála Elinek, az ijedtségen kívül nem esett nagyobb baja.

A gyerek a szüleivel volt lent a parton, és már éppen készültek hazamenni. A szülők azt mondják, pakolás közben egyetlen pillanatra vették le a szemüket a gyerekről, akinek ennyi is elég volt ahhoz, hogy vízbe másszon.

A kisgyerek szülei 10 fonttal (kb. 3800 forinttal) jutalmazták meg Elit. A fiúról az anyja elmondta, hogy kiváló úszó, több díjat is nyert már.

(Kiemelt képünkön Staithes, Yorkshire, fotó: Michael Roberts / Getty)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik