Nagyvilág koronavírus

Az amerikai rendőrség keresi a férfit, aki „covidölelésekkel” terrorizálja a város lakóit

„Ez egy covidölelés volt! Most már neked is Covidod van!” – mondta az áldozatnak, majd nevetve tovább sétált.

Új rém született a massachusettsi Springfieldben, ahol egy ismeretlen férfi kéretlen öleléseivel kezdte terrorizálni a lakókat. A gyakorlat még akár mókás is lehetne (és szinte biztos, hogy mindneki hallott már ingyenölelést osztogató civil aktivistákról), de a koronavírus-járvány idején már több mint kockázatosnak tűnik az egész. Márpedig a Daily Mail szerint a férfi éppen erre játszik rá.

A férfi egy szupermarketben lépett oda az egyik vásárlóhoz, szorosan magához ölelte, majd azt mondta neki:

Ez egy covidölelés volt! Most már neked is Covidod van!

Ezt követően elnevette magát, majd tovább állt.

A rendőrség közlése szerint az ölelést elszenvedő áldozat korábban soha nem találkozott a férfival. Ami aggasztóbb, hogy az áldozat korábban rákkal küzdött, amit bár egyelőre sikeresen legyőzött, továbbra is súlyosan veszélyeztetettnek számít a koronavírus szempontjából.

Az elkövető maszkot viselt, így a hatóságoknak nincs fogalma a kilétéről, és egyelőre azt sem tudják, hogy tudott-e az áldozata állapotáról. Vagy arról, hogy tényleg koronavírusos-e, vagy ez is csak a poén része.

Közben kiderült, hogy a férfi egy másik szupermarketben is felbukkant, ahol szintén covidölelésben részesítette a gyanútlan vásárlókat.

 Kiemelt kép: Illusztráció (Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik