Nagyvilág

Rekordszámú megbetegedés Csehországban

Csehországban pénteken, most először, az ötszázat is meghaladta a napi megbetegedések száma – írta az MTI.

Az egészségügyi minisztérium honlapján szombaton délelőtt közölt kimutatások alapján pénteken 506 új koronavírus-fertőzést regisztráltak. Az eddigi rekord, 377 eset március 27-éről való. Március elseje, a fertőzés megjelenése óta eddig 21 551 Covid-19 megbetegedést mutattak ki Csehországban. A betegek mintegy 75 százaléka már meggyógyult, a betegségben eddig elhunytak száma 411. Ezen a héten tizenhárom ember halálát hozták összefüggésbe az új koronavírus okozta betegséggel.

Az aktív betegek száma jelenleg meghaladja az ötezret. Kórházi kezelésre 108 ember szorul, közülük 22-en intenzív ellátásra szorulnak.

A napi fertőzéses esetek száma már egye hete folyamatosan nő. A szaktárca szerint ez alapvetően annak következménye, hogy mintegy két hete masszív tesztelést végeznek a helyi fertőzésgócokban, amelyekből több mint egytucatnyi van az országban. Az elvégzett laboratóriumi tesztek száma az utóbbi időben napi 7–8 ezer körül alakul.

A súlyos esetek száma nem emelkedik. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a helyzetet, amely ellenőrzés alatt van, elsősorban az úgynevezett intelligens karanténrendszer következtében

– olvasható a minisztérium Twitteren megjelent közleményében.

Kiemelt kép: Zenészek játszanak az 515 méter hosszú asztalnál helyet foglaló vendégeknek a prágai Károly hídon 2020. június 30-án. MTI/EPA/Martin Divisek 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik