Nagyvilág

Kerítés mögött lévő kutyát lőtt agyon egy rendőr, mert összekapott a kutyájával

A felháborító esetet egy biztonsági kamera rögzítette.

Biztonsági kamera örökítette meg, ahogy egy detroiti rendőr agyonlő egy kerítést mögött lévő kutyát, mert az eb a kerítésen át összekapott a rendőr kutyájával. A felháborító felvételt Animal Hope & Wellness Foundation nevű állatvédő szervezet hozta nyilvánosságra a közösségi oldalain.

A videón látni lehet, ahogy a rendőr a járdán megy végig a kerítés mellett a kutyájával, miközben a kerítés mögött egy fehér színű eb ugatja őket. Amikor a rendőrkutya odanyomja az orrát a kerítéshez, a kertben lévő kutya látszólag rátámadt, és a kerítésen keresztül ráharapott.

A rendőr ekkor szinte azonnal elővette a fegyverét, majd a kerítésen keresztül, közvetlen közelről fejbe lőtte az udvaron lévő ebet.

A videót közzétevő állatvédelmi szervezet a rendőr felelősségre vonását követeli, és közzé is tették az érintett rendőrkapitányság, valamint a polgármesteri hivatal telefonszámát, arra kérve a követőiket, hogy hívják fel azokat, igazságot követelve. A detroiti rendőrség egyelőre nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban.

A Reason magazin cikke szerint a detroiti rendőrök rendszeresen lőnek agyon kutyákat, majd a jelentésükben hamisan azt állítják, hogy a megölt ebek rájuk támadtak. A lap cikke szerint a város rendőrsége több alkalommal is kénytelen volt akár több százezer dolláros pénzbüntetést is fizetni, kutyák indokolatlan lelövése miatt, miután a megölt ebek gazdái pert indítottak ellenük.

Azt nem lehet tudni, hogy az amerikai rendőrök mennyi ebet ölnek meg évente, mert erről nincsen hivatalos nyilvántartás, de a becslések szerint a szám akár naponta 25-30 is lehet, és olyan rossz a helyzet, hogy egy igazságügyi miniszteri tisztségviselő “járványként” jellemezte a rendőri kutyagyilkosságokat a Police című rendőrségi magazinnak adott interjújában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik