Nagyvilág koronavírus

Nemsokára újranyit a világ egyik legnagyobb kaszinóközpontja

Makaó megtette az első lépéseket, hogy újra magához csábítsa a turistákat. Makaó Ázsia kaszinóközpontjának számít, a koronavírus-járvány miatti lezárások miatt szellemvárossá vált.

Mivel azonban az amúgy Kínához tartozó, speciális jogállású közigazgatási terület gazdasága a turizmusra, szerencsejáték-iparra alapul, a vendégek elmaradása nagyon megütötte Makaót. Az első negyedévben 49 százalékkal zuhant a helyi gazdaság teljesítménye.

A helyi hatóságok most azt közölték, hogy nemsokára újrakezdik a turistavízumok kiadását, hogy így a szerencsejátékosok be tudjanak utazni – derül ki a BBC cikkéből.

A kaszinóüzemeltetők naponta 15 millió dollárt (durván 4,5 milliárd forintot) buktak eddig nap mint nap az elmaradt szerencsejátékosok miatt.

Kiemelt kép: A Parisian Macao kaszinó és luxusszálloda Makaóban 2016. szeptember 13-án, a megnyitó napján. Sheldon Adelson Las Vegas-i kaszinómágnásnak, a Las Vegas Sands elnök-vezérigazgatójának ez az ötödik kaszinója Kína különleges igazgatású területén. (MTI/EPA/Carmo Correia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik