Nagyvilág

Arra figyelmeztetik az amerikaiakat, hogy ne igyanak kézfertőtlenítőt, miután négyen is belehaltak

Az amerikai járványügyi hivatal vizsgálata szerint csak két államban 15-en kerültek kórházba emiatt.

Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) arra figyelmeztette az embereket, hogy ne igyanak kézfertőtlenítőket, miután csak két államban négyen is belehaltak a metil-alkoholt tartalmazó szerek fogyasztásába – írta a Sky News.

A CDC vizsgálata szerint 15 ember (13 férfi és két nő) került kórházba Arizona és Új-Mexikó államokban, miután kézfertőtlenítőt ittak, és négyen a jelentés készítésekor még mindig kórházban feküdtek. A jelentés szerint a 21 és 65 év közötti beteg közül hárman látássérüléssel hagyták el a kórházat

A kézfertőtlenítőket ivó emberek száma azonban ennél jóval magasabb lehet. A jelentés szerint a két államban május eleje és június vége között 62 telefont kaptak a mérgezéses esetekkel foglalkozó központok, metanolt tartalmazó kézfertőtlenítők fogyasztása miatt. A kórházban segítségek kérő emberek látássérülés, emésztési problémák, rohamok, az elmeállapot megváltozása valamint légzési nehézségek miatt jelentkeztek.

A CDC azt kérte az emberektől, hogy ellenőrizzék a kézfertőtlenítőjüket, és dobják ki, ha az metil-alkoholt tartalmat. Az élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági hatóságok közben bejelentette, hogy 67 ilyen terméket azonosítottak és hívtak vissza.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages

Ajánlott videó

Olvasói sztorik