Nagyvilág koronavírus

Johns Hopkins Egyetem: Több mint 700 ezer áldozata van a világjárványnak

A Johns Hopkins Egyetem szerint a koronavírus világjárvány kezdete óta világszerte több mint 700 ezer ember halt meg vírusfertőzésben. Ez az egyetem szerdán közzétett adataiból derült ki.

A Spiegel összefoglalója szerint a baltimore-i egyetem úgy számol, hogy jelentősen gyorsult a növekedés: két és fél hét elég volt ahhoz, hogy a világjárvány újabb 100 ezer áldozatot szedjen.

Jelenleg több mint 18,5 millió megerősített esetet tartanak számon a Sars-CoV-2 fertőzéssel. Napjainkban főként az Egyesült Államokban, Brazíliában, Peruban, Mexikóban, Indiában és Dél-Afrikában terjed a betegség.

Világviszonylatban a fertőzések és halálesetek többsége az Egyesült Államokban fordul elő. A körülbelül 330 millió lakosú országban az egyetem szerint eddig mintegy 4,8 millió megerősített fertőzés és 157 000 haláleset történt. Brazília áll a második helyen 2,8 millió ismert fertőzéssel és 96 000 halálesettel.

A 100 ezer lakosra számolt halálozási arány Nagy-Britanniában 70, Olaszországban 58, Svédországban 56 és Németországban 11. Az európai adatokhoz képest az Egyesült Államokban és Brazíliában még közepesen súlyos a helyzet, az előbbiben 47,5, utóbbiban 45.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik