Nagyvilág

Rendőrök rángatták el haldokló lánya ágya mellől a feldúlt apát

Felkavaró videó került fel az internetre, amelyen néhány rendőr szinte kihajít a kórteremből egy férfit.

Lesújtó videó került nyilvánosságra a Metro jóvoltából az elmúlt napokban, melyet egy észak-angliai kórházban rögzítettek még tavaly augusztusban.

A felvételen egy család látható, Rashid Abbasi, az apa, és felesége, Aliya hatéves lányuk kórházi ágya mellett ülnek teljesen összetörve. A lány hosszú ideje küzdött légzési problémákkal, valamint a Niemann-Pick nevű ritka genetikai betegséggel. Az állapota annyira leomlott, hogy egy ideje már élet és halál között lebegett, de szülei még ekkor sem adták fel a reményt. Az orvosok azonban közölték velük, hogy nem tudnak többet tenni lányukért, ezért lekapcsolják az őt életben tartó készülékről.

Itt vette kezdetét a videó, a szülők ugyanis nem tudtak beletörődni lányuk elvesztésébe, azt akarták elérni, hogy az orvosok küzdejenk tovább az életéért. A személyzet közben riaszotta a rendőröket, akiket Rashid és Aliya próbált meggyőzni, hogy legalább addig hadd maradhassanak egyedül a lányukkal, míg feldolgozzák a történteket. De a rendőrök nem voltak partnerek. Először szóban próbálták „jobb belátásra bírni” a párt, majd nem sokkal később dulakodás kezdődött.

Aliyát a földre rántották, férjét pedig ketten-hárman ráncigálták el lánya halálos ágya mellől. A férfi szerint a felvételek magukért beszélnek, a rendőrök barbárok módjára viselkedtek. Az eset közel egy éve történt, de a pár csak most nyilatkozhatott az ügyben.

Az incidens után Rashid szívrohamot kapott, életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta.

Az esettel kapcsolatban a kórház közleményt adott ki, melyben azt írták, kötelességük rendőrt hívni, ha valaki akadályozza az egészségügyi ellátást, és ha a személyzet, az orvosok, a betegek, vagy akár a látogatók valamilyen módon fenyegetve vannak. Az ő verziójuk szerint Rashid fellökött egy magas rangú orvost, mikor az megpóbálta megakadályozni, hogy visszamenjen a lánya ágyához. Ezt követően másfél órával érkeztek a helyszínre a rendfentartók.

A videón szereplő rendőrök később elmondták, hogy egy férfihoz riasztották őket, aki fenyegetően és erőszakosan viselkedik egy kórteremben. A rendőrségtől megjegyezték továbbá, hogy szükséges volt a férfival szembeni fellépés, akit egyébként rögtön orvoshoz vittek, mikor elkezdte rosszul érezni magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik