Nagyvilág

Elfogták Mexikóban a Pörölyt, az egyik drogkartell vezetőjét

A mexikói hatóságok elfogták az egyik súlyos bűncselekményekkel gyanúsított bandavezért, a Marrónak (Pöröly) is hívott José Antonio Yépezt, a Santa Rosa de Lima nevű drogkartell parancsnokát – jelentették be Mexikóvárosban, adta hírük a távirati iroda.

Vasárnap hajnalban Guanajuato államban a mexikói hadsereg és ügyészség közös akciójában letartóztatták José Antonio N-t, akit Marro néven is ismernek. Jelenleg a helyi hatóságok őrizetében van – írta Twitter-üzenetében Alfonso Durazo polgári védelmi miniszter.

A Santa Rosa de Lima kartell kábítószer-kereskedéssel és üzemanyag-rablással foglalkozik Mexikó középső országrészében, és a Jalisco Nueva Generación nevű másik bűnbandával folytatott háborúja miatt a Guanajuato államban tapasztalt erőszakhullám egyik fő felelőse.

A letartóztatással párhuzamosan egy fegyverarzenált is lefoglaltak, elfogtak öt másik bűnözőt, és kiszabadítottak egy fogoly üzletembert. Guanajuato ma Mexikó legerőszakosabb állama. Az idén, az első negyedévben 2293 embert gyilkoltak meg ott.

Kiemelt képünk illusztráció, egy korábbi akción készült felvétel. Fotó: Mario Armas / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik