Nagyvilág koronavírus

WHO: a fiatalok közt egyre jobban terjed a koronavírus

A normális élethez való mielőbbi visszatérés okoz újabb koronavírus-fertőzéses eseteket a fiatalok körében Európában – figyelmeztet jelentésében a WHO. A világszervezet a 40 év alattiak megfertőződését vizsgálta.

A szervezet európai igazgatója, Hans Kluge szerint a hatóságoknak hatékonyabban és célzottan kellene megszólítaniuk ezt a korcsoportot – írja az Euronews.

Ébernek kell lennünk, mert a fiatalok előbb-utóbb kapcsolatba fognak kerülni a társadalom veszélyeztetettebb rétegeivel, ezért az újabb intézkedéseknek őket kell megcéloznia, vagyis az ifjúsági nagyköveteket, akiknek hatásuk van a fiatalokra. De nem szabad hibáztatnunk őket, ez lenne a legrosszabb, amit tehetnénk

– mondta Hans Kluge.

A fertőzések számának növekedését számos országban megfigyelték a fiatalok körében. Ezt azzal magyarázzák, hogy e korcsoportban gyakoribbak találkozások és kevésbé figyelnek a távolságtartásra.

Kiemelt kép: Az asztaloknál ülve beszélgetnek és fogyasztanak fiatalok egy szabadtéri vendéglátóhelyen Helsinki belvárosában 2020. július 17-én, miután Finnországban 13-án feloldották a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat. MTI/AP/Lehtikuva/Jussi Nukari

Ajánlott videó

Olvasói sztorik